מי שאוכל לבד 7: טראפלס

הרשימה מתפרסמת היום באתר וואלה!.

יש לי חולשה לקינוחים. לא רק לאכילת קינוחים, אלא גם להכנתם. בגילגול הבא שלי הייתי רוצה להיות קונדיטור, אבל בינתיים אני מסתפק באפייה ובהכנת קינוחים ביתיים. בהכנת קינוחים האלכימיה של הבישול, רקיחת אבקות, נוזלים ומשחות  ויצירת משהו חדש לגמרי באה לידי ביטוי בצורה הדרמטית ביותר, הרבה יותר מאשר בהכנת תבשיל קדרה או מנה עיקרית מתוחכמת.

הקושי העיקרי עבור מי שאוכל לבד ואוהב קינוחים, הוא כמובן משקל הגוף הבוגדני. קושי נוסף הוא שקינוחים רבים, בעיקר אם הם מכילים קצפת או ביצים לא מבושלות (כמו מוסים וגלידות ביתיות) מתקלקלים במהירות. הכנת קינוח בגודל של מנה אישית היא אתגר לא פשוט, אבל אפשרי. לפני כמה שבועות כתבתי על שיטה פשוטה להכין טארט ריבת פירות אישי, והיום – טראפלס.

בעיני (ולא רק בעיני) שוקולד הוא מלך הקינוחים. הוא נפלא בכל מצב צבירה: מוצק, נוזלי, משחתי, אוורירי. הוא משתדך נפלא לפירות ולעשבי תיבול. טראפלס, אותם כדורי שוקולד דחוסים ואינטנסיביים, הם קינוח נפלא למי שגר לבד (וגם למי שלא), גם משום שהם יישמרו שבועות במקרר, ואין צורך לאוכלם בבת אחת בבהילות מחשש שהם יתקלקלו. יש כמובן סיבות אחרות לחסל את הטראפלס במהירות, והן קשורות בטעם הממכר שלהם.

טראפלס טובים דורשים מעט מאוד עבודה. מביך עד כמה אין פרופורציה בין ההשקעה (המאוד קטנה) בהכנתם, ובין גניחות העונג שמשמיע כל מי שטועם מהם. גם מאוד פשוט לגוון ולהכין טראפלס בטעמים שונים. השיטה הבסיסית היא הרתחת שמנת מתוקה ויציקתה על שוקולד מריר טוב. כדי ליצור טראפלס בטעמים, פשוט מוסיפים לשמנת את התיבול ומרתיחים אותה יחד איתו. 
 

טראפלס לאחד – המתכון הבסיסי

(כ-12 טראפלס)
 
הקפה מתפקד כתבלין שמדגיש ומעצים את טעם השוקולד. לטראפלס לא יהיה טעם של קפה.

החומרים:
100 גר' שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו לפחות)
4 כפות שמנת מתוקה
כפית קפה מוכן (נס קפה, אספרסו או אפילו קפה שחור, ללא חלב וללא סוכר)
כמה טיפות תמצית וניל
2 כפות אבקת קקאו
 
הכנה:
1. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה.
2. בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה. מכבים את האש מייד כשהשמנת רותחת, ומניחים לה ל-20 שניות.
3. יוצקים את השמנת דרך מסננת על השוקולד, כדי להרחיק את הקרום שנוצר עליה.
4. מערבבים במהירות באמצעות מטרפה, עד שהשוקולד נמס לגמרי, והתערובת חלקה.
5. מוסיפים את הקפה ואת תמצית הווניל, ומערבבים.
6. מניחים את התערובת בטמפרטורת החדר לשעה.
7. כעבור שעה, מרפדים מגש או תבנית אפיה בנייר אפיה. בעזרת שתי כפיות עורמים תלוליות של שוקולד על התבנית. מכניסים למקרר לחצי שעה.
8. כעבור חצי שעה, מוציאים את התבנית מהמקרר. מניחים בצלחת את הקקאו. לוקחים כל תלולית של שוקולד, ומגלגלים בין כפות הידיים לכדור. מעבירים לצלחת הקקאו, ומצפים את הכדור מכל צידיו בקקאו.
 

טראפלס בטעם בזיליקום

החומרים:
100 גר' שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו לפחות)
4 כפות שמנת מתוקה
2 עלי בזיליקום
2 כפות אבקת קקאו
 
הכנה:
1. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה.
2. יוצקים את השמנת לסיר קטן, קורעים את עלי הבזיליקום לפיסות גדולות וזורקים לתוך השמנת. מביאים את השמנת לרתיחה. מכבים את האש מייד כשהיא רותחת, ומניחים לה ל-20 שניות.
3. יוצקים את השמנת דרך מסננת על השוקולד, כדי להרחיק את הקרום שנוצר עליה ואת עלי הבזיליקום.
4. ממשיכים כמו בשלבים 6-8 במתכון הקודם (שימו לב, שכאן לא מוסיפים קפה ותמצית וניל).
 

גיוונים:

1. באותה שיטה אפשר להכין טראפלס בטעם מנטה: מחליפים את הבזיליקום בכמה עלי נענע קרועים.
2. שילוב קלאסי (ונפלא) נוסף הוא שוקולד ולבנדר: מרתיחים את השמנת עם כפית גדושה של תפרחות לבנדר מיובשות (להשיג בחנויות הטבע, על מדף התה והחליטות), וממשיכים כמו במתכון הטראפלס-בזיליקום.
3. אם אתם ממש נועזים – החליפו את הבזיליקום בשלושה-ארבעה (לא יותר) עלי רוזמרין. על הנייר השילוב הזה נשמע אולי מופרך, אבל הוא פשוט נפלא.
4. לשילוב קצת יותר מסורתי, שוקולד-תפוז: הרתיחו עם השמנת קליפה מגוררת מתפוז, והמשיכו כמו במתכון הבסיסי (עם הקפה והווניל).
5. לטראפלס אלכוהוליים מעט, הוסיפו למתכון הבסיסי, יחד עם הקפה והווניל, גם חצי כף של האלכוהול החביב עליהם. ברנדי, קוניאק, רום, ליקר תפוזים או ליקר דובדבנים ישתלבו מצויין.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • יעל ישראל  On 24 ביולי 2007 at 6:13 pm

    מותק, אכלת טרפלס לבד?! נו נו נו!!!!

    רעיון אחלה בטעם בזיליקום. לא עלה בדעתי. עם קפה אני עושה לפעמים.

    גם אני הייתי רוצה להיות קונדיטורית. אני אופה מגיל 12, כשעברתי לחטיבת ביניים בגמנסיה, היו לנו שיעורי כלכלת בית עם מורה שידעה בעיקר לאפות, ואני ממש התמחתי באפייה. זו האהבה הגדולה שלי, הרבה יותר מבישול.

  • אלמה  On 24 ביולי 2007 at 6:49 pm

    שוקולד צ'ילי-חריף
    שוקולד פירות יער (מוסיפים לתערובת מחית פירות יער טריים)

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: