מי שאוכל לבד 18: עוגיות מדלן מלוחות

* הטור מתפרסם השבוע באתר וואלה! אוכל.

חבל שעוגיית המדלן הפכה לכזאת קלישאה. כולם מצטטים את מרסל פרוסט ומזכירים את העובדה שהוא כתב עשרות עמודים על העוגייה הזו ועל הזכרונות הילדות שהיא מעוררת בגיבור הרומן שלו "בעקבות הזמן האבוד" (הנה, אפילו אני עשיתי את זה עכשיו!), אבל שוכחים את העוגייה עצמה. עוגיית המדלן זכתה לערך משלה אפילו בוויקיפדיה.

עוגיות המדלן הן עוגיות ספוגיות ואווריריות, הנאפות בתבנית בצורת צדף. את טעמן העדין הן מקבלות מהחמאה והלימון שבהן. אבל היום אני רוצה להציע לכם מתכון פשוט ומהיר לעוגיות מדלן מלוחות.

הזיכרון שעוגיית המדלן המלוחה מעלה בי הוא הביקור עם חברי אייל בחנות וויליאמס סונומה הענקית במרכז טיים וורנר בניו יורק. החנות הזו, שהייתי מוכן פשוט לגור בה, היא גן עדן לחובבי בישול. יש בה הכל: כלי בישול, ספרים, חומרי גלם נדירים (ויקרים מאוד). מאותו הביקור יצאתי עם ספר ועם תבנית של עוגיות מדלן. הספר היה The Provence Cookbook מאת פטרישה וולס, בשלנית אמריקאית שמתגוררת בפריז ובפרובנס, עם חתימה של המחברת. דווקא את המתכון שלה לעוגיות מדלן מלוחות גיליתי רק בבית, ואת התבנית קניתי לגמרי במקרה, בלי לראות שיש בספר מתכון לעוגיות מדלן. כנראה שאין מקרים בחיים.

שלוש שנים אחר כך, בארוחת הפרידה שהכנתי לאייל (שאיתו קניתי את הספר של וולס) ועופר שנוסעים לחו"ל לשנתיים, הגשתי את עוגיות המדלן המלוחות יחד עם סלט של דלעת ספגטי (ראו מתכון בטור מלפני שבועיים). המליחות של העוגיות השתלבה באופן מושלם במתיקות של חוטי הדלעת והפרמזן, וכך נסגר לו עוד מעגל (עוד על ארוחת הפרידה, באחד הטורים הקרובים, שיוקדשו לאלה שאוכלים לבד, אבל מדי פעם אוהבים לארח).

 

עוגיות מדלן מלוחות (על-פי פטרישה וולס, מהספר The Provence Cookbook)

המתכון של פטרישה וולס קליל והתוצאה כל כך טעימה ואלגנטית, שקשה להאמין שלא טרחתם במטבח במשך יום שלם לפחות. לצורך המתכון כדאי להצטייד בתבנית סיליקון של עוגיות מדלן. הסיליקון הופך את מלאכת חילוץ העוגיות מן התבנית לקלה מאוד. החומרים שכאן מספיקים לתבנית אחת של 24 מיני מדלנים. את התבניות ניתן להשיג בחנויות המוכרות אביזרי בישול ואפייה.

המצרכים:

1/3 כוס קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

1 ביצה, טרופה קלות

1/3 כוס יוגורט טבעי

¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת

1 כף עלי רוזמרין קצוצים דק.
 
הכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות צלסיוס.

2. במעבד מזון או בבלנדר מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הביצה והיוגורט לבלילה אחידה.

3. מוסיפים את הגבינה ואת הרוזמרין ומערבבים.

4. בעזרת כפית יוצקים את הבלילה לשקערוריות המדלן שבתבנית.

5. אופים עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות מעט, כ-10 דקות.

6. כשהעוגיות מוכנות, מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לעוגיות להתקרר מעט בתבנית. כשניתן לגעת בעוגיות, מחלצים אותן מהתבנית ומניחים אותן להתקרר לגמרי על רשת צינון.

7. מגישים את העוגיות חמימות או בטמפרטורת החדר.

8. העוגיות יישמרו עד ארבעה ימים במיכל אטום.
  

גיוונים:

1. אפשר להחליף את הפרמזן בקשקבל או בגבינה כחולה (רוקפור, סטילטון או גורגונזולה). גם פטה יבשה מאוד תהיה טעימה בעוגיות האלה.

2. את הרוזמרין אפשר להחליף בטימין טרי קצוץ דק או בעירית קצוצה דק.

3. אפשר להוסיף קמצוץ פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי.

4. טעים להגיש את העוגיות כבנות לוויה לסלט. המרקם הספוגי שלהן מאפשר להשתמש בהן במקום לחם ולספוג את הרוטב.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: