מי שאוכל לבד 24: ממרח טונה

* הטור מופיע היום באתר וואלה! אוכל.

את האהבה שלי לטונה כבר לא צריך להציג. בחנוכת הטור הזה, לפני כמעט חצי שנה, היא כיכבה במתכון הראשון (לצד שיטה מנצחת לבישול הביצה הקשה המושלמת). מאז פירסמתי מתכונים מורכבים יותר ומורכבים פחות. אבל היום אני רוצה לחזור אל הטונה. ושוב, אל טונה מקופסה, ושוב למתכון פשוט עד כדי גיחוך, אבל עם טעם נפלא.

לפעמים מבלבלים את הפשוט עם הטריוויאלי. העובדה שמתכון הוא קל מאוד להכנה, ובעצם לא דורש בכלל בישול כלשהו, לא אומרת שהוא לא יכול להיות נהדר. אז גם היום, כמו בטור הראשון, משהו אלמנטרי: מתכון שרשימת המצרכים שלו מכילה חמישה מרכיבים בלבד, ושאת כולם משליכים לתוך הקערה של מעבד מזון ומערבלים, וזהו.

כמו בהרבה מתכונים שאני כותב, גם בזה ההשראה היא ניו יורקית. האמריקאים מתים על סלטי טונה למיניהם. במעדניות רבות עורמים סלט טונה בתוך הלחמניה באמצעות כף גלידה ענקית. לפעמים נדמה לי שכמות הטונה שמכניסים שם בסנדוויץ' אחד היא שוות ערך לשתי קופסאות שלמות, ואולי אפילו יותר.

אבל מכל הגירסאות הרבות מספור שטעמתי במהלך השנים, את האהובה מכולן פגשתי דווקא בקפיטריה של האוניברסיטה שבה למדתי, NYU: טונה, שמיר, בצל סגול, מעט מיונז והרבה פלפל שחור.

הממרח הזה, שנראה במבט ראשון כמעט כמו כבד קצוץ, הוא עדין וחריף בו זמנית, והוא מעולה בסנדוויצ'ים ולאירוח, על קרקרים או לחם קלוי. מאז שפיצחתי את היחס האידאלי בין הטונה, הבצל, השמיר והמיונז, אני מכין את הממרח הזה בכמויות מסחריות. בכל פעם שאמי מארחת אני מתבקש להביא כמות מכובדת שלו, והאורחים תמיד מבקשים את המתכון ומדווחים אחר-כך בהתלהבות ובהפתעה שהממרח יצא להם טעים בדיוק כמו אצל אמא שלי. משום מה, כולם חושבים שאני משמיט משהו מהמתכון, כי התוצאה כל-כך טעימה והמתכון כל-כך פשוט.

 

ממרח טונה לאחד

כדי לקבל ממרח חלק, צריך להכין אותו במעבד מזון. קערה סטנדרטית של מעבד מזון גדולה מדי בשביל הכמויות שכאן, ולכן כדאי להשתמש בקערה הקטנה של מעבד המזון, אם יש לכם, או בקערה הקטנה שמצורפת בדרך כלל למעבד מזון ידני.

המצרכים:

1 קופסת טונה בשמן (160 גרם)

1 בצל סגול קטנטן, או שאלוט

כפית מיונז

2 כפות עלי שמיר טרי

הרבה פלפל שחור

הכנה:

1. קולפים את הבצל, חותכים לרבעים ומניחים בקערה של מעבד מזון.

2. מסננים את הטונה מהשמן, ומצרפים לקערת המעבד.

3. מוסיפים לקערה את עלי השמיר, את המיונז ואת הפלפל השחור.

4. מעבדים למחית חלקה.

טיפים:

1. הדרך הכי טובה להפריד את עלי השמיר מהגבעולים היא "לגלח" בעדינות את הגבעולים עם כיוון הצמיחה. הפטנט הזה עובד מצויין גם עם פטרוזיליה וכוסברה.

2. השאלוט (בעברית – בצלצולית) הוא ידידו הטוב ביותר של מי שאוכל לבד. אולי אחד הדברים המתסכלים ביותר בתחום הקולינרי הוא הצורך במעט בצל קצוץ לסלט. רוב הבצלים, גם הקטנים ביותר, גדולים מדי למשימה הזו. לכן מצאתי את עצמי פעמים רבות מתלבט בין השלכת רוב הבצל שלא השתמשתי בו לצורך הסלט לפח או שוויתרתי על בצל בכלל. מאז שקל להשיג בצלצלי שאלוט בסופרים, נפתרה הדילמה: רוב בצלצלי השאלוט קורצו בדיוק במידה הנכונה לסלט לאחד.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • אביבה  On 27 בנובמבר 2007 at 9:17 pm

    1. אפשר להכין בבלנדר יד?

    2. בצל חתוך גדול שומרים בקופסא סגורה, רצוי עם דף נייר מגבת, שיספוג לחות.

  • ענת פרי  On 27 בנובמבר 2007 at 9:51 pm

    למה לא להשתמש בבצל ירוק אחד? מאד ישראלי

  • הנסיכה והעדשה  On 27 בנובמבר 2007 at 10:31 pm

    אני מניחה שהכוונה היא לשתי כפות עלי שמיר ולא כפי שנכתב 🙂

  • צביקה טריגר  On 28 בנובמבר 2007 at 7:42 am

    לנסיכה והעדשה – תודה רבה על התיקון.
    לאביבה – בהחלט אפשר להכין בבלנדר יד. אני לא מתלהב מבצל חתוך שממתין במקרר. הוא משנה את טעמו ואני לא כל כך אוהב את זה, למרות שלפעמים אני כן משתמש בשיטה הזו.
    לענת – בצל ירוק הוא אכן פיתרון דומה לבעיית כמות הבצל, אבל הוא עדין יותר, ולא מספיק מורגש בסלט הספציפי הזה. אני כן משתמש בבצל ירוק הרבה פעמים בסלט ירקות קצוץ, שם הוא ממלא את תפקידו נאמנה.

  • צביקה  On 28 בנובמבר 2007 at 1:17 pm

    צריך לטעום

    למרות שחסר לי כאן מלח…
    ואולי קצת לימון?

    צביקה

  • צביקה טריגר  On 28 בנובמבר 2007 at 2:45 pm

    לדעתי המליחות של המיונז יחד עם המליחות הטבעית של הדג מספיקה. תמיד אפשר להוסיף גם מלח. לגבי לימון – כנ"ל.

  • אביגיל  On 28 בנובמבר 2007 at 6:40 pm

    קופסאת טונה בלי השמן
    כפית מיונז גדושה
    כפית חרדל דיז'ון גדושה
    מערבבים היטב וזוללים.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: