מי שאוכל לבד 35: עוף בשמפניה

ביום חמישי אחד, לפני כמה שבועות, יצאנו חברתי עמליה ואני לחגוג את סוף הסמסטר. זו השנה השנייה שאנחנו מלמדים ביחד סמינר בבית הספר למשפטים של המכללה למינהל, ואחרי שלושה חודשים שבהם נפגשנו בעיקר לצורכי עבודה משותפת, היה נחמד סופסוף להיפגש כדי לחגוג. הסמסטר נגמר, הסמינר היה מוצלח מאוד, וכמו תמיד נחמד היה לעבור ביחד עם התלמידים והתלמידות את התהליך הזה שבסופו הם כותבים עבודה מחקרית מקורית משלהם.

לצורך חגיגת הסיום בחרנו ב"אסיף", מסעדה שנפתחה לפני כמה חודשים ברחוב לילינבלום בתל אביב. האוכל וגם האווירה הרשמית קצת של המקום התאימו בדיוק לחגיגה הקטנה שלנו. נכונים להשתכר ברצינות, כיאה למעמד חגיגי זה, הזמנו בקבוק של קאווה רוזה. אל השולחן הגיעה סלסילת לחמים שכללה, בין היתר, לחמניות סלק קטנות וסגולות, יפות כמו פנינים.

כל המנות שאכלנו היו מנות מוכרות אבל שונות במשהו: עמליה אכלה סלט ירקות, שהשם "סלט ירקות" פשוט מעליב את יצירת האומנות שצויירה בצלחתה, ואני – מרק ירקות שאפשר לומר עליו אותו הדבר. המשכנו בקרפצ'יו (עמליה) ולזניה ירקות (אני), וחלקנו קינוח נהדר שפעם היו קוראים לו קרמשניט או נפוליאון והיום "מיל פוי", ושחוץ מעוגת גבינה הוא הקינוח שאני הכי אוהב בעולם (מתכון לנפוליאון יופיע באחד הטורים הקרובים).

אבל כוכב הערב היה בקבוק הקאווה שהוזנח מרוב התפעלות מהאוכל (ומהמלצר). כנראה שהיינו עייפים ורצוצים מדי, וקיבולת האלכוהול שלנו ירדה לה פלאים, כי אחרי הכוס השנייה שנינו כבר הרגשנו שמיצינו את מכסת הטיפה המרה שלנו לאותו ערב. כשגמרנו לאכול ולגנוח מרוב עונג, ואחרי ששילמנו, המלצר החמוד שאל אותנו אם אנחנו רוצים לקחת איתנו את שלושת-רבעי הבקבוק שנותר. אז לקחנו אותו (יותר נכון לכתוב "לקחתי אותו", כי עמליה לא רצתה).

בלילה, בבית, שפכתי את תוכנו של הבקבוק לקערה גדולה, הוספתי עוד כל מיני דברים טובים, וגם כרעי עוף. למחרת בצהריים זה מה שיצא.

עוף בשמפניה לשניים

המצרכים:

2 כרעי עוף (רגל וירך)

מעט שמן קנולה לשימון תבנית האפייה

למישרה:

2 כפות דבש

2 כפות רוטב סויה

½ כוס מיץ תפוזים

1 כוס יין נתזים יבש (שמפניה, קאווה או יין נתזים אחר)

2 כפות קטשופ

4 שיני שום כתושות

מלח (כדאי לטעום את המישרה לפני שמוסיפים מלח, כי רוטב הסויה מלוח מאוד)

פלפל שחור

הכנה:

1. בערב שלפני הכנת העוף, מערבבים את כל חומרי המישרה בקערה גדולה דיה להכיל את העוף. מוסיפים את חלקי העוף, דואגים שיהיו מצופים לגמרי במשרה, מכסים, ומכניסים למקרר ללילה.

2. בצהרי יום המחרת מחממים את התנור ל-180 מעלות.

3. מעבירים את תכולת הקערה (עוף ומישרה) לתבנית אפייה עמוקה, מרופדת בנייר אלומיניום (לניקוי קל לאחר מכן). מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור לשעה ורבע.

4. מסירים את כיסוי האלומיניום ואופים עוד 10-15 דקות, עד שהעוף משחים.

5. מגישים עם אורז לבן, ויוצקים מעל את הרוטב שנקווה בתבנית.

6. אם נשארה כמות גדולה מאוד של רוטב, אפשר להסמיך אותו על ידי העברתו לסיר, והרתחתו על אש גבוהה במשך כמה דקות (מה שהשפים קוראים "צימצום").

הערות וגיוונים:

1. אפשר להחליף את יין הנתזים ביין לבן יבש.

2. דרך מוצלחת לבדוק אם העוף מוכן: עושים חתך קטן בפנים החיבור שבין הרגל והירך. אם הנוזל שניגר שקוף – העוף מוכן. אם הנוזל עכור – הוא צריך לבלות עוד בתנור.

* הרשימה התפרסמה השבוע באתר וואלה! אוכל.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • א.  On 16 בפברואר 2008 at 12:16 pm

    את זה אכין, בין השאר, לחגיגת אירוסין 🙂

  • ביקורת  On 16 בפברואר 2008 at 2:33 pm

    לא ברור למה, אבל המתכונים שלך מלאים באופי ובריח של סנוביזם. הכל כאילו אנין אבל בסוף יש צילום שמראה שזה נראה כמו עוף סחוט, או כמו דייסה סתמית במקרה אחר.
    אולי זה טעים ואולי לא, לא ברור.
    וסתם אנקדוטה:
    יש אחד, שף קוראים אותו צחי בוקשטטר עושה תוכנית בישול בטלוויזיה, תמיד עם מרקחת, נראה נוזל חמאה ממש נורא, סנובי יקר ולא טעים, אבל ביקור במסעדה שלו שינה לגמרי את הפרספקטיבה אליו, פשוט עולם אחר לגמרי
    פשוט נפלא ההמבוגרים והצ'יפס והתוספות…

  • אמיר  On 16 בפברואר 2008 at 8:32 pm

    עדיך להשתמש בנייר אפייה (נייר פרגמנט) ולא בנייר אלומיניום, שנותן לאוכל טעם מתכתי.

  • צמחונות מצילה חיים  On 21 בפברואר 2008 at 7:53 pm

    התמונה הזאת של העוף היא אובייקטיפיקציה שעשית למי שהיתה פעם תרנגולת שגדלה מן הסתם בתנאים של צפיפות ונרצחה על לא עוול בכפה עבור אוכלי בשר.

    חבל שאדם בעל חמלה כמותך שזכויות אנוש חשובות לו משתף פעולה עם תעשיית ההרג ההמונית והאכזרית ביותר בתולדות הפלנטה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: