מי שאוכל לבד 40: חזה עוף עם תירס ופטריות

לא מזמן הזכרתי כאן את נייג'לה לוסון, שטוענת שבישול בעזרת קופסאות שימורים הוא אחד הדברים המספקים ביותר במטבח. אני מודה שנייג'לה לוסון הייתה עבורי טעם נרכש; בפעמים הראשונות שצפיתי בתוכניתה, "נייג'לה נותנת ביס", הבישול שלה נראה לי גס מדי. אבל למדתי בהדרגה להעריך את חוסר היומרנות, הפשטות ואת הפתיחות לאלתור של מתכוניה. רוב המתכונים שלה הם עדיין גסים מדי לטעמי, ולפעמים נדמה לי שאפשר להשמין רק מצפייה בכמויות החמאה והשמנת המתוקה שהיא מכניסה לתוך כל דבר כמעט – החל ממנות ראשונות, דרך עיקריות וכלה בקינוח. ובכל זאת, הגישה הכללית שלה לאוכל ולבישול מאוד מדברת אלי.

אז גם היום אני פונה אל השימורים, והפעם לתירס. הכול החל בביקור בחנות טבע, כשצנצנת של גרגרי תירס אורגניים צהובים ומתוקים חייכה אלי מהמדף. לא ידעתי מה אכין ממנה, אבל הייתי חייב לקנות אותה. היא עמדה על המדף במטבח שלי כמה שבועות, עד שיום אחד סלסלת פטריות ששכבה במקרר קצת יותר מדי, התחננה על נפשה; הקור היה בלתי נסבל עבורה, כנראה. אז גאלתי אותה מייסוריה, ובאותה הזדמנות, שידכתי בינה ובין התירס. לא הייתה לי תוכנית מגובשת מראש; השתמשתי בקצת מרק עוף שנשאר מסוף שבוע של בישולים וביין לבן מבקבוק שנפתח לילה קודם. אבל אחרי שטעמתי את מה שנח בצלחת בסוף התהליך, מיהרתי לרשום את מה שעשיתי, וכך נוצר מתכון מהיר, קל וטעים מאוד.

עוף בפטריות ותירס

המצרכים (ל-2 מנות):

1 חזה עוף, ללא עור ועצמות, מנוקה וחצוי לשניים

1 סלסלת פטריות שמפיניון, מנוקות ופרוסות דק

1 קופסת תירס, מסונן מהנוזלים

1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק

1 שן שום, קלופה וקצוצה דק

¾ כוס מרק עוף (או מים)

½ כוס יין לבן יבש

1 כפית עלי טימין מיובשים

מלח ופלפל שחור

2 כפיות שמן קנולה

הכנה:

1. מחממים כפית שמן קנולה במחבת בעלת מכסה תואם על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומאדים עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את שן השום הקצוצה, ומאדים דקה נוספת. מוסיפים את פרוסות הפטריות, מלח, פלפל, ½ כפית טימין מיובש, מערבבים, ומאדים על להבה בינונית, עד שהפטריות מתרככות ומזהיבות מעט, כ-5 דקות.

2. מוסיפים את התירס המסונן, ¼ כוס יין לבן ו- ¼ כוס מרק עוף (או מים), מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים, כ-5-8 דקות. מעבירים את הפטריות והתירס לקערה. מכסים ושומרים חם.

3. לאותה מחבת, בלי לשטוף אותה, מוסיפים את כפית שמן הקנולה שנותרה. ממליחים ומפלפלים את שני חצאי חזות העוף, ומניחים אותם במחבת כשהצד המתובל כלפי מטה. ממליחים ומפלפלים את הצד השני. מטגנים על להבה בינונית, עד שהצד שפונה למחבת מזהיב, כ-3-4 דקות. הופכים בזהירות את העוף, מוסיפים את יתרת היין הלבן, מרק העוף והטימין, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים כ-15 דקות, עד שהעוף עשוי לגמרי (זמן הבישול עשוי להשתנות בהתאם לעובי הנתחים; אם לא בטוחים מתי העוף מוכן, עושים חתך בחלק העבה ביותר של החזה ומציצים פנימה).

4. כשנתחי העוף מוכנים, מוציאים אותם לצלחת הגשה, ומכסים בנייר אלומיניום כדי לשמור על חומם. מגבירים את האש מתחת למחבת, ומרתיחים את הנוזלים שנותרו בה, ללא מכסה, עד שנוצר רוטב סמיך וכהה, כ-3-4 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את האש. עורכים בכל צלחת הגשה מחצית מכמות הפטריות והתירס, נתח חזה עוף אחד, ויוצקים מחצית מהרוטב. אפשר להגיש גם עם אורז לבן או מלא.

* הרשימה התפרסמה באתר וואלה! אוכל.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: