מי שאוכל לבד 60: חזה עוף בסומאק עם טחינת קינמון

כשחיים במנהטן הדירה הופכת למלון לאורחים מישראל, ולא משנה כמה היא קטנה. כך יצא שבמשך השנים אירחתי לא מעט בני משפחה וחברים באינטימיות שרק חדר של 12 מ"ר מסוגל לייצר. ושלא תבינו אותי לא נכון: באווירת הכרך הגדול, שיכולה להיות לפעמים די מנוכרת, כל אורח ואורחת התקבלו בברכה. טוב, כמעט כל אורח. בכל זאת, כשמזמינים מישהו לכמה ימים לדירת חדר כה קטנה, חייבת להיות קירבה מאוד גדולה, ואי אפשר להכניס כל אחד הביתה. החיים במנהטן לכן נתנו לי גם אימון מעולה בלהגיד לא.

אחת המבקרות בדירה שלי, עוד בתקופה שגרתי עם שותפה, הייתה באנה, חברתה של שותפתי לדירה, מיה. האמת היא שאין כמו אורחים בשלנים, שלקראת ערב הפרידה מכינים ארוחה למארחיהם, והיו לי כמה וכמה אורחים ואורחות כאלה. באנה הכינה לנו עוף בסומאק, מנה נפלאה מן המטבח הפלסטיני, וגם חלקה איתי בנדיבות את המתכון וטיפים שונים להכנה מדוייקת.

מאז, אני מכין את העוף בסומאק כשאני מתארח בניו יורק אצל חברי: אלה הם דמי הלינה שדורשים ממני, ואני משלם בשימחה. הסומאק, תבלין שלא נוכח מספיק במזווה היהודי בארץ, הוא תבלין נפלא שמככב במנות ערביות רבות. צבעו הסמוק והעמוק וטעמו החמצמץ מוכרים היטב לפוקדי דוכני השווארמה, שם הוא עוטף טבעות בצל נא, אבל הוא נהדר לא רק בסלטים.

את המתכון של היום אפשר להכין עם חלקי עוף שונים, אבל אני הכי אוהב אותו עם חזה עוף. כשאני מבשל רק לעצמי, אני מכין שתי מנות. את המנה שאני לא אוכל מייד אני מקרר, פורס דק מאוד, כמו פסטרמה, ומכין ממנה סנדוויצ'ים מופלאים.

כדאי מאוד להגיש את העוף עם קערית קטנה של טחינת קינמון: שילוב הטעמים מנצח. בכלל, זו עוד אחת מאותן מנות שעושר הטעמים והאלגנטיות שלהן לא פרופורציונלית לקלות ההכנה, והן מושלמות לאירוח.

  חזה עוף בסומאק עם טחינת קינמון

חזה עוף בסומאק עם טחינת קינמון

המצרכים (ל-2 מנות):

1 חזה עוף שלם, מחולק לשתי מנות

למשרה:

2 כפות שמן זית

1 כף חרדל דיז'ון ללא גרגרים

½1 כפות סומאק

½1 כפות כמון

¼ כף קינמון

½ כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שחור

½ כפית אבקת שום

לטחינת הקינמון:

½ כוס טחינה

⅓ כוס מים

חופן גדול של עלי פטרוזיליה

מיץ מחצי לימון

מלח

⅛-¼ כפית קינמון טחון (לפי חוזק טעם הקינמון המועדף עליכם)

להגשה:

מעט פטרוזיליה קצוצה גס וסומאק

ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה גדולה דייה להכיל את נתחי העוף. תתקבל משחה גרגרית, כמו משחת פילינג. אם צריך, מוסיפים עוד מעט שמן זית, כדי לאחד את כל התבלינים למשחה. מכניסים את שני חצאי העוף לקערה, ומורחים-מעסים אותם בידיים עד שהם מכוסים היטב במשחה. מכסים בנייר אלומיניום, ומכניסים למקרר לשעה לפחות, רצוי לילה שלם.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות צלסיוס.

3. לאחר ההשרייה, מעבירים את נתחי חזה העוף לתבנית (רצוי לצפות אותה קודם בנייר אלומיניום, כדי להקל על הניקוי), ואופים בתנור 30 דקות. הופכים את הנתחים, ואופים 20 דקות נוספות. כשהעוף מוכן, מוציאים את התבנית, מכסים אותה בנייר אלומיניום, ומניחים בצד ל-10 דקות.

4. בינתיים מכינים את הטחינה: במעבד מזון מעבדים את כל החומרים עד שמתקבלת טחינה חלקה, סמיכה וריחנית.

5. מגישים את העוף עם אורז ועם קערית של טחינת הקינמון לטבילה. זורים מלמעלה פטרוזיליה קצוצה ומעט סומאק.

* הטור מתפרסם היום באתר וואלה! אוכל.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: