מי שאוכל לבד 79: סלט אבוקדו ואשכולית אדומה

אני איש מובהק של חורף: אני אוהב את הקור (ככל שיותר קר, בתנאי שהשמים כחולים והשמש זורחת, יותר טוב), את תבשילי הקדרה, את חמין הפתיתים המופלא של שכנתי ה', את המרקים, את פירות ההדר ואת האבוקדו. חוץ מאבטיח, פירות קיץ לא ממש עושים לי את זה. אבל כשמגיעים ראשוני התפוזים, האשכוליות והקלמנטינות למחלקת הירקות בסופרמרקט, אין מאושר ממני. החיסרון העיקרי של החורף הוא הלילה המתארך, ואור היום שמתפוגג בסביבות ארבע וחצי אחר הצהריים.

אבל אנחנו כבר נמצאים מצידו השני של היפוך החורף, היום הקצר ביותר בשנה (שחל ב-21 בדצמבר), והימים הולכים ומתארכים, לקראת היפוך הקיץ, היום הארוך ביותר, ב-21 ביוני. כך שמעכשיו ועד מרץ או אולי אפילו אפריל, אני הולך ליהנות משעות ארוכות יותר של פוטוסינתזה, וגם מפירות החורף הנהדרים. אחר-כך, ועד החורף הבא, הם כבר יהיו מקוררים, יקרים הרבה יותר ולא טריים.

לא רק אני אוהב פירות הדר, גם האבוקדו מאוד אוהב אותם. כולנו מכירים את השידוך בין אבוקדו ולימון: בדרך כלל סוחטים עליו מיץ לימון כדי שלא ישחיר, אבל גם בשביל הטעם. כדאי מאוד לנסות לשדך את האבוקדו לאשכולית אדומה. כמו בסלט האשכולית והענבים שפורסם כאן לפני כמה חודשים, המרירות של האשכולית מאוזנת על-ידי המתיקות הכמעט המרומזת של האבוקדו, והתוצאה לא רק יפהפייה, אלא גם טעימה, מרעננת ומפתיעה.

סלט אבוקדו ואשכולית אדומה

המצרכים למנה אחת:

2 כפיות שמן זית

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

1 אבוקדו קטן

1 אשכולית אדומה

1 שאלוט או בצל סגול, קטן מאוד

1 כף פטרוזיליה קצוצה

⅛ כפית פלפל שחור

¼ כפית מלח

ההכנה:

1. שמים את מיץ הלימון בקערה. חוצים, מקלפים ומגלענים את האבוקדו, ופורסים לפרוסות עבות. מעבירים לקערה עם מיץ הלימון ומערבבים בעדינות כדי לצפות את האבוקדו במיץ הלימון.

2. מפרידים את האשכולית לפלחים: חותכים את שני בסיסי האשכולית, מעמידים אותה על אחד מהם, וחותכים אנכית את הקליפה, סביב-סביב, כך שבשר האשכולית נחשף. לאחר שהאשכולית מקולפת לגמרי (חשוב להרחיק את כל הציפה הלבנה), מחזיקים אותה ביד אחת מעל הקערה עם האבוקדו, ומחלצים את הפלחים בעזרת סכין חד על-ידי חיתוך ליד הקרומים שעוטפים את הפלחים. נותנים לפלחי האשכולית לנשור לתוך הקערה, יחד עם המיץ שמטפטף מהאשכולית תוך כדי הפעולה. כשמסיימים לחלץ את כל הפלחים, מועכים חזק את שאריות האשכולית שנותרו ביד, וסוחטים את כל המיץ שנשאר אל תוך הקערה. זורקים את השאריות.

3. מקלפים את השאלוט או הבצל הסגול, ופורסים לפרוסות דקות כנייר. מפרידים כל פרוסה לטבעות (אפשר גם לחצות את השאלוט קודם לאורך, כדי לקבל חצאי טבעות). מוסיפים לקערה.

4. מוסיפים את השמן, המלח, הפלפל והפטרוזיליה. מערבבים בעדינות, ומגישים.

הערות וגיוונים:

1. נפלא להוסיף לסלט גם 2-3 כפות של סלק מקולף, מבושל במים, וחתוך לקוביות.

2. אפשר להחליף את האשכולית האדומה באשכולית רגילה או בפומלית. גם תפוז מתאים, אבל הסלט יהיה מאוד מתוק.

3. אפשר להוסיף לסלט 4 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים.

4. אפשר להוסיף לסלט גם עלי תרד טריים, עלי ביבי, או לבבות חסה ערבית.

* הרשימה התפרסמה לראשונה באתר וואלה! אוכל.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: