מי שאוכל לבד בקאמבק מהוסס לחג: גרנולה חדשה

כבר יותר משנתיים שאני מכין גרנולה בבית. המתכון שהשתמשתי בו עד לפני כחודשיים מבוסס על הגרנולה הנהדרת של "אורנה ואלה", וכבר פירסמתי אותו כאן. פעם בשבועיים, בשבת בבוקר, אני מכין כמות גדולה של גרנולה, נותן צנצנת אחת לאחי, אחת לאחותי, ועוד לחברים ולשכנים שקופצים לבקר, ומה שנשאר לי מספיק לכמעט שבועיים. עם הזמן, נוצרה ציפייה אצל הסובבים אותי לצאת מכאן עם צנצנת גרנולה ביתית.

לפני כמה שבועות נתקלתי בכמה מקומות במתכונים לגרנולה שמשלבים שמן זית וסירופ מייפל, וגם תיבול חזק: מישהי שהתארחה בתוכנית היומית של מרתה סטיוארט (שמשודרת בכל יום חול ב-yes), כתבת של הניו יורק טיימס, פורומים באינטרנט, כולם בישרו על כך ששמן זית בגרנולה זה הדבר הבא. אז החלטתי גם אני לנסות ולגוון את המתכון הקבוע שלי. התוצאה הייתה מלהיבה: כל מי שדרשו צנצנות גרנולה בעבר המשיכו לתבוע ביתר תוקף צנצנות מלאות בגרנולה החדשה, ואף טרחו לציין שהמתיקות המתונה שלה, שאליה הצטרפה גם מליחות מודגשת (בזכות כמות דיי גדולה של מלח), הופכת את הגרנולה הזו לטעימה, למפתיעה ולמענגת במיוחד, מעין שילוב של גרנולה ופיצוחים. אז הנה הגירסה שלי לגרנולה בשמן זית.

גרנולה עם פיסטוקים בשמן זית וסירופ מייפל

המצרכים:

500 גרם שיבולת שועל (קוואקר, אבל לא אינסטנט)

1 כוס פיסטוקים קלופים, לא קלויים

1 כוס גרעיני דלעת לא קלויים

½ כוס שקדים מולבנים פרוסים

½ כוס גרעיני חמניות קלופים, לא קלויים

1 כוס קוקוס טחון, לא ממותק

¾ כוס סירופ מייפל אמיתי

½ כוס שמן זית איכותי

1 כפית מלח

½ כפית קינמון טחון

½ כפית הל טחון

ההכנה:

1.  מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2.  בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל ואת כל הגרעינים. יוצקים את סירופ המייפל ואת שמן הזית, מוסיפים את התבלינים, ומערבבים היטב.

3.  מרפדים שתי תבניות מרובעות סטנדרטיות של התנור בנייר אפייה. מחלקים את התערובת בין שתי התבניות, משטחים אותה בתבניות לשכבה דקה, ואופים כ-20-15 דקות, עד שהגרנולה קלוייה וזהובה. באמצע האפייה מוציאים בזהירות את התבניות, מערבבים את הגרנולה, משטחים בתבניות, ומחזירים להמשך הקלייה. זה יעזור לקלייה אחידה של הגרנולה.

4.  מצננים את הגרנולה בתבניות, וכשהיא בטמפרטורת החדר מעבירים לצנצנות יבשות, וסוגרים היטב. הגרנולה תישמר כשבועיים בצנצנות אטומות לאוויר.

5.  מגישים עם יוגורט, פירות טריים או יבשים, וזילוף של סירופ מייפל.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • רוני  On 2 באוקטובר 2009 at 1:25 pm

    למדור ולכותבו כאחד..
    התגעגעתי.

  • צביקה  On 2 באוקטובר 2009 at 4:49 pm

    תודה רבה, רוני! איזה כיף לי!

  • נתנאלה  On 3 באוקטובר 2009 at 4:03 pm

    לאן נעלמת, צבי?
    יופי שהחלטת לחזור לנו, ובבקשה, עוד מתכונים …

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה)  On 3 באוקטובר 2009 at 8:30 pm

    הדיאטה
    ?
    ?

  • צביקה  On 5 באוקטובר 2009 at 12:34 pm

    תודה רבה, נתנאלה!

    ולאלמוני/ת – נו באמת, מה עם הדיאטה?

  • זו ש  On 6 באוקטובר 2009 at 1:28 am

    שחזרת. אל תהסס, רסס.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: