מי שאוכל לבד 95: פרנץ' טוסט

אין דבר יותר מהיר הכנה, יותר מרשים ויותר מספק מפרנץ' טוסט. כל מה שצריך זה לחם לבן (רצוי חלה), חלב (או שמנת מתוקה), ביצים, תמצית וניל, סירופ מייפל והמון פירות טריים. וגם אין דבר יותר מתאים להרגעת נפש נסערת מאשר כמות הפחמימות הנדיבה שמעתיר הלחם המטוגן, ולכן זה בדיוק מה שהכנתי ל-י', כשהגיעה אליי (יותר נכון הובאה אליי) בשבת בבוקר, לפני כמה שבועות, לקבלת עזרה ראשונה קולינארית בעקבות פרידה כואבת שהתרחשה פחות משתים-עשרה שעות לפני כן.

פרוסות חלה ישנה הפשירו להן מחוץ למקרר עוד מהערב הקודם. אני משתדל שתהיה לי תמיד חלה פרוסה במקפיא – חלה פשוטה מהסופר שאני פורס לפרוסות עבות למדי בבית, ומקפיא. כך אפשר להכין פרנץ' טוסט בהתראה של כמה דקות (אם מפשירים אותן במיקרו) או של כמה שעות (אם מפשירים אותן בחוץ). התוכנית הייתה להכין ארוחת בוקר לשניים – שום חירום, שום בהילות, רק נהנתנות של תחילת קשר, כזו שגם נקיפות מצפון קלוריות זרות לה לחלוטין. אבל אז הגיע הטלפון מ-י', ובעצה אחת עם א', שאותו התכוונתי להרשים בפרנץ' טוסט שלי, נסעתי להביא אותה אליי.

הגירסה שהכנתי היא דלת שומן יחסית. החלפתי את השמנת המתוקה שמשתמשים בה בדרך כלל בבלילה בחלב 1%, וטיגנתי את הפרנץ' טוסט בשמן קנולה בלבד, במקום בתערובת של שמן וחמאה. האמת היא שכאשר עורמים עליו תותים קצוצים (הצלחתי למצוא בחנות טבע את התותים הראשונים של העונה – כבר בספטמבר!), קיווי ותפוח עץ פרוסים, ועל כל זה יוצקים סירופ מייפל אמיתי – מתקבל מעדן לא פחות עשיר מאשר הגירסה המקורית.

ועוד בונוס שגיליתי במשך השנים שאני מכין לי פרנץ' טוסט: אפשר בהחלט להכין כמות גדולה, ולשמור את השאריות במקרר. הפרנץ' טוסט מתחמם נפלא בתנור או בטוסטר אובן, בחום של 200 מעלות, ויוצא משם כאילו טוגן ממש לפני ההגשה. זה גם הופך את המתכון הזה למועמד אידאלי לארוחת בוקר רבת-משתתפים: בכל פעם שמוציאים מהמחבת את הפרנץ' טוסט המוכן, מניחים אותו בתבנית אפייה שממתינה בתנור מחומם, עד שכל הפרוסות מטוגנות, ואז מגישים לשולחן ויושבים עם כולם, ונמנע המצב המתסכל שבו המארח צריך לרוץ כל הזמן למטבח בזמן שכולם אוכלים, עד שהוא גומר לטגן את כל פרוסות החלה.

פרנץ' טוסט

המצרכים (ל-2 מנות):

4 פרוסות עבות של חלה

½ כוס חלב

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

שמן קנולה לטיגון חצי עמוק

להגשה:

סירופ מייפל

פירות טריים קצוצים

ההכנה:

1.  מחממים שמן קנולה במחבת גדולה ורחבה.

2.  בקערה גדולה טורפים את החלב, הביצה ותמצית הווניל. טובלים פרוסת חלה לשניה מכל צד, מנערים בעדינות מעודפי בלילה, ומעבירים מייד למחבת שבה השמן החם. חוזרים על הפעולה עם כל שאר פרוסות החלה. מטגנים את החלה עד שהצד התחתון מזהיב, 6-4 דקות, הופכים וממשיכים לטגן עד שהצד האחר מזהיב, כ-4 דקות נוספות. מוציאים לצלחת מרופדת במגבת נייר, והכי טוב – לרשת צינון שמונחת על מגש או על תבנית אפייה שעליה נייר מגבת (כך השמן העודף מטפטף למגש, ולא חוזר ממגבת הנייר אל הלחם).

3.  מניחים בכל צלחת 2 פרוסות חלה מטוגנות, מעליהן עורמים פירות קצוצים, ומטפטפים על הכול סירופ מייפל. מגישים מייד.

הערות וגיוונים:

1. לטעם עשיר יותר, אפשר להוסיף למחבת בשלב 1 גם 25 גרם חמאה.

2. אפשר להחליף מחצית מכמות החלב בשמנת מתוקה.

3. אפשר לשים על הטוסט החם, מייד כשמוציאים אותו מהמחבת, קוביות חמאה קטנות.

4. יש מי שאוהבים גם קצפת על הפרנץ' טוסט שלהם.

5. ויש מי שאוהבים לפזר סוכר לבן על פרוסות החלה המטוגנות.

     

    עוד רעיונות לארוחת בוקר

    ביצים בבצל מטוגן ו"ביצי איליי"

    טורטייה

    חביתה ממולאת בפטריות ו"שקשוקת" פטריות

    גרנולה ביתית א'

    גרנולה ביתית ב'

    ביצים מטוגנות בבצל ובפפרוני על טוסט

    Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

    תגובות

    • רונית  On 27 בנובמבר 2009 at 6:55 pm

      עשית לי נקיפות מצפון שלא זה מה שהזמנתי הבוקר בלולו. הם מגישים שם יופי של פרנץ' טוסט עם מסקרפונה (נדמה לי) ופירות.

    • אלישבע זלצר  On 27 בנובמבר 2009 at 7:05 pm

      מיד אני הולכת להכין פרנצ'טוסטים – זה באמת מנצח תמיד!
      יש לי איתו רומן מתמשך, אבי בילדותנו היה מכין מידי שבת פרנצ'טוסטים בגירסה צנועה יותר – טובל בחלב אח"כ טובל בביצה, ו..הופ למחבת מטוגן בשמן רגיל, ומי בכלל יכול להתאפק? היינו זוללים אותו עם דבש תוך כדי לגימות קפה. והחיים יפים. הרשימה ממש מגרה. תודה!

    • אלישבע זלצר  On 27 בנובמבר 2009 at 7:57 pm

      מיד הלכתי לכיוון הבלוג שלך מי שאוכל לבד וראיתי שם מתכון להחמצת עלי ברוקולי (בתנאי שקנית את הברוקולי כדי לאכול אותו על כל חלקיו…)http://www.notes.co.il/elisheva/59826.asp
      מזמינה אותך לקרוא רשימה זו באתר שלי – האם אי פעם החמצת שזיפי שגיב? המתכון ב"תגובות"

    להשאיר תגובה

    הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

    הלוגו של WordPress.com

    אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

    תמונת Twitter

    אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

    תמונת Facebook

    אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

    תמונת גוגל פלוס

    אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

    מתחבר ל-%s

    %d בלוגרים אהבו את זה: