מי שאוכל לבד 97: מרק עוף וחומוס

במהלך ימי החמסין של השבוע שעבר החלטתי לבשל את המרק הזה, שמבוסס על מתכון שמצאתי במגזין של מרתה סטיוארט, בתור השבעה, או לפחות לחש קסמים שיביא סופסוף את החורף. לקח לסערה ארבעה ימים להגיע, אבל היא כאן. בינתיים המרק ההוא נגמר, והיום הכנתי סיר חדש.

אין מה לומר: לא רק שהמרק הזה טעים מאין כמותו, הוא גם קירב בין שני לבבות אוהבים.

מרק עוף וחומוס (בהשראת מרתה סטיוארט)

המצרכים ל-4 מנות:

2 כפות שמן זית

4 ירכיים, עם העור והעצמות

1 בצל צהוב גדול, חתוך לשניים לאורך, ופרוס לחצאי-עיגולים

4-5 שיני שום קצוצות דק מאוד

¾ כפית זרעי כוסברה טחונים

¾ כפית כמון

¼ כפית קינמון

2 גזרים בינוניים, קלופים ופרוסים לפרוסות עגולות

6 כוסות מים (או ציר עוף או ירקות)

1 קופסת שימורים של חומוס מוכן לאכילה, מסונן ושטוף

קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד

חופן כוסברה טרייה קצוצה גס (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם, או להחליף בפטרוזיליה)

מלח

פלפל שחור

ההכנה:

1. בסיר כבד וגדול מחממים את השמן. מוסיפים את הירכיים, צד העור כלפי מטה, ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה עד שהעור משחים, 7-6 דקות. הופכים בזהירות את הירכיים וממשיכים לטגן עד שגם הצד השני משחים, כ-5 דקות נוספות. מוציאים את נתחי העוף לצלחת. שופכים בזהירות לכיור את מרבית השומן שנקווה בסיר, ומשאירים כף אחת של שומן. מחזירים לכיריים, על להבה בינונית-גבוהה.

2. מוסיפים לסיר את הבצל, ומערבבים בכף עץ. מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף ורך מעט. מוסיפים את הכמון, זרעי הכוסברה הטחונים, הקינמון והשום, ומטגנים כ-30 שניות, תוך כדי ערבוב, עד שהתבלינים מתחילים להפיץ ריח. מוסיפים את הגזר, מחזירים את העוף, ומוסיפים 6 כוסות מים (או ציר). מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית, ומבשלים כשעה, עד שבשר העוף כמעט נופל מהעצמות.

3. מוציאים בזהירות את הירכיים לצלחת. נותנים להן להתקרר מעט, וכשכבר אפשר לגעת בהן בלי להיכוות, מסירים את העור וזורקים. מסירים את הבשר מהעצמות וזורקים גם את העצמות. חותכים או קורעים באצבעות את הבשר לפיסות בגודל נגיסה, ומחזירים אותו לסיר. מוסיפים גם את החומוס המסונן והשטוף, את מיץ הלימון, את הקליפה המגוררת ואת הכוסברה הקצוצה, מתבלים במלח ובפלפל, ומגישים.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • רונית  On 19 בינואר 2010 at 8:38 am

    מקווה שיהיה לי זמן להכין, נשמע מעולה, כרגיל

  • ימני  On 19 בינואר 2010 at 8:50 am

    אם תשרה את החומוס 24 שעות לפני תוכל להגיע לאותה רמת מוכנות לאכילה עם פחות חומר משמר

  • צבי טריגר  On 19 בינואר 2010 at 11:14 am

    תודה רונית. אם את מכינה – אשמח לשמוע ממך איך יצא.

    לימני – אין חומרים משמרים ברוב שימורי החומוס שאני מכיר, כולל בזולים ביותר שמוכרים בסופרמרקטים. השימורים של "יכין", שהשתמשתי בהם אתמול, מכילים חומוס, מים ומלח. על אחת כמה וכמה באורגניים היקרים שבחנויות הטבע. בכלל, שימורי קטניות ועגבניות הם פיתרון מעולה שחוסך המון זמן, ולעיתים אפילו משפר את הטעם (כמו במקרה של עגבניות, בעיקר בחורף, כשהעגבניות הטריות די תפלות). מה שצריך להקפיד עליו זה לשטוף היטב את החומוס מנוזל השימור בגלל כמות המלח הגדולה יחסית שיש בו,וכדי שניתן יהיה לשלוט במליחות הסופית של התבשיל. בשימורי חומוס אורגניים שמוכרים במחיר כפול כמעט בחנויות טבע, יש מותגים שלא מוסיפים מלח בכלל, וזה אפילו עוד יותר טוב.
    ועוד פיתרון מעולה ומהיר – חומוס מבושל קפוא של סנפרוסט.
    ואם רוצים לבשל חומוס לבד בבית, וזה בהחלט דבר שאני עושה לעיתים די קרובות – יש כאן הוראות מפורטות: http://www.notes.co.il/triger/35153.asp

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: