מי שאוכל לבד 98: שבלול בטטות ותפוחי אדמה

הנה מתכון למשהו מהיר, טעים ואלגנטי, שיכול לתפקד כתוספת או כמנה עיקרית צמחונית. כדאי רק לא לתת למחשבות לנדוד בזמן שפורסים את הבטטות ואת תפוחי האדמה, במיוחד אם משתמשים במנדולינה, אחרת זה ייגמר בפלסטר, כמו שקרה לי בפעם האחרונה שהכנתי את המאפה הזה.

 

שבלול בטטות ותפוחי אדמה

המצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ (4-6 מנות):

שמן זית

2 בטטות גדולות

3 תפוחי אדמה בינוניים

4 ענפי תימין טרי

4 שיני שום

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה

ההכנה:

1.  מחממים תנור ל-200 מעלות צלסיוס.

2.  משמנים במעט שמן זית תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ.

3.  פורסים (רצוי במנדולינה) את תפוחי האדמה והבטטות המקולפים לפרוסות עגולות דקות ואחידות בעוביין. מסדרים אותן בעמידה, בצורת ספירלה, בתוך התבנית.

4.  מקלפים ופורסים דק את שיני השום. נועצים את פרוסות השום בין פרוסות הבטטות ותפוחי האדמה. מטפטפים עוד מעט שמן זית על המאפה, ממליחים, מפלפלים, זורים פפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם ומניחים את ענפי התימין.

5.  מכניסים לתנור ואופים כשעה ורבע עד שעה וחצי, עד שהמאפה משחים מעט. אם המאפה משחים מהר מדי, ולפני שהירקות התרככו, מכסים היטב את התבנית בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שהמאפה מוכן.

6.  מגישים כתוספת למנה עיקרית, או כמנה עיקרית צמחונית, לצד יוגורט או שמנת חמוצה.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • רוני  On 27 בינואר 2010 at 12:13 pm

    נראה פשוט וטעים מאוד.
    מפתה לשפוך על זה שמנת מתוקה אחת 🙂

  • צבי טריגר  On 27 בינואר 2010 at 12:36 pm

    תודה רוני. חשבתי על השמנת המתוקה, להפוך את זה למין גראטן בעמידה, אבל בסוף החלטתי להיות אחראי ולוותר. אבל אני בטוח שזה יהיה טעים מאוד עם שמנת מתוקה וקצת אגוז מוסקט מגורר.

  • אתי  On 27 בינואר 2010 at 1:55 pm

    לטפטף חצי כמות שמן זית וחצי כמות חומץ בלסאמי

  • שלומית  On 27 בינואר 2010 at 6:16 pm

    יאמי יאמי

    מתכון מעולה לשבת

    תודה

  • chellig  On 12 באפריל 2010 at 1:09 pm

    מה שתחליט.

    תתחדש. נעים כאן, אני חושבת…:)

    • zht202  On 12 באפריל 2010 at 1:15 pm

      תודה רבה! אכן נעים כאן. עדיין פורק קופסאות, מסדר וממיין, אבל מקווה שבקרוב מאוד אתמקם ואחזור גם לכתוב.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: