מי שאוכל לבד 73: חזה עוף ברוטב חרדל, סילאן וסויה עם גזר ודלורית בתפוז וזנגוויל

לקח לי לא מעט זמן לחזור ולהיות מסוגל להכין לעצמי את החזה עוף ברוטב סילאן, חרדל וסויה; הוא יותר מדי הזכיר לי אותו. יותר מחודשיים עברו אחרי ש-א' מפרשת המקרוני אנד צ'יז ומפרשת הבורקס פטריות הלך לבלי שוב עד שיכולתי לחזור ולהכין דברים שהייתי מבשל לשנינו. לא ברור לי בדיוק למה. אולי כי כשמאכילים מישהו שאוהבים הוא הופך בדיעבד למקור ההשראה לתבשיל. ואולי כי כשמפסיקים להאכיל מישהו נוסף וחוזרים לאכול לבד, חסרה ההתלהבות של האהוב מכל סלט וחביתה פשוטים, כאילו הם היו המאכל הנפלא ביותר עלי אדמות שהוגש אי פעם. ובלי קהל כה נלהב ואסיר תודה לא קל לחזור ולהתיישב אל השולחן, הפעם לבד.

המתכון הפשוט מאוד הזה הוא בעצם ואריאציה על מתכון אחר שפירסמתי כאן, לפני למעלה משנה, שהמשכתי לבצע בו מעשים ולהכניס בו שינויים שוב ושוב, כמו אותו חייט עגנוני ששקד על תפירת מלבוש, ולא היה מרוצה, כי "המלבוש עצמו מחוסר משהו.זה משהו שאם הוא יש המלבוש מלבוש. ואם חסר אין המלבוש מלבוש".

אני לא אומר, חלילה, שהגירסה הראשונה שהתפרסמה כאן אינה מוצלחת; צלייה במחבת פסים מעניקה לעוף טעם חרוך ומעושן שאפייה בתנור לא מסוגלת אפילו להתקרב אליו. אבל מנגד, הייתרון של האפייה בתנור הוא ברור: אין צורך להשגיח על העוף ולהפוך אותו, והמטבח (והטבח) פטור מנתזי רוטב ושומן שעפים לפעמים במהלך הטיגון ומריח הטיגון שנותר תלוי בחלל המטבח זמן רב.

לעוף הזה שידכתי תוספת מתקתקה ומרעננת של גזר ודלורית בזיגוג של מיץ תפוזים וזנגביל טרי. אפשר כמובן להכין את התוספת הזו בנפרד, ולצרפה לכל מנה עיקרית שיכולה להרוויח מהמתיקות שלה, אבל הזוגיות של העוף הזה ותוספת הגזר דווקא מאוד מוצלחת, אז למה להפריד?

חזה עוף ברוטב חרדל, סילאן וסויה

המצרכים (ל-4 מנות):

2 חזות עוף שלמים, מנוקים וחצויים

¼ כוס רוטב סויה דל נתרן

2 כפות סילאן תמרים

2 כפות גדושות חרדל דיז'ון גרגרים

פלפל שחור

עלים מ-4 ענפי תימין טרי, או 1 כפית תימין מיובש

4 שיני שום קלופות ופרוסות

להגשה: גזר ודלורית בזיגוג מיץ תפוזים וזנגביל (ראו מתכון להלן) ואורז מבושל

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלסיוס.

2. מערבבים בקערה את הסויה, הסילאן, החרדל, התימין, השום, המלח והפלפל. טובלים את חזות העוף. מסדרים אותם בתבנית אפייה מרופדת בנייר כסף. יוצקים עליהם את תערובת הסויה, ומכניסים לתנור. אופים 35-50 דקות, עד שהעוף מוכן (זמן הצלייה משתנה מתנור לתנור).

3. מגישים את העוף בלוויית הגזר והדלורית ואורז.

גזר ודלורית בזיגוג מיץ תפוזים וזנגוויל

המצרכים:

1 כף שמן קנולה

3 גזרים בינוניים, קלופים ופרוסים לפרוסות בינוניות

1 דלורית קטנה, קלופה, מנוקה מגרעינים וחתוכה לקוביות קטנות, בערך בגודל של פרוסות הגזר

½ כוס מים או ציר ירקות

2 כפות חומץ בן יין אדום

½ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

1 כפית שורש זנגביל טרי, מקולף וקצוץ דק

מלח

פלפל שחור

ההכנה:

1. מחממים במחבת גדולה את כף השמן. מוסיפים את פרוסות הגזר וקוביות הדלורית, ומטגנים כ-2 דקות, עד שהירקות מקבלים צבע כתום בוהק.

2. מוסיפים למחבת את המים או הציר, מיץ התפוזים, קליפת התפוז, הזנגביל הקצוץ, החומץ, המלח והפלפל. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים 10 דקות.

3. כעבור 10 דקות מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה, ומבשלים ברתיחה חזקה כ-5-7 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים, הירקות מזוגגים ומבריקים, וכמעט שלא נותר נוזל בתחתית המחבת.

הערות וגיוונים:

1. אפשר להחליף את הסילאן בדבש, ואת התימין ברוזמרין.

2. בין אם אתם משתמשים בסילאן ובין אם בדבש, מעולה להוסיף למשרה של העוף 2 כפות רוטב ווסטרשייר.

3. אין מלח במשרה של העוף, כי רוטב הסויה מלוח דיו. כדאי להשתמש ברוטב סויה דל נתרן, כי הרוטב הרגיל מאוד מלוח, ואז אי אפשר לשלוט במליחות של המשרה.

4. אם יש לכם זמן, אפשר להשרות את העוף במשרה לפני האפייה, בין ½ שעה ליממה שלמה (במקרר כמובן), ורק אז לאפות אותו.

* הטור מתפרסם היום באתר וואלה! אוכל.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • רונית  On 2 בדצמבר 2008 at 10:31 am

    רוטב ווסטרשייר או איך שלא קוראים לו.
    תודה, מלבב את החיך לקרוא אותך.

  • שי  On 3 בדצמבר 2008 at 4:46 pm

    אבל זה חיה מתה.

    נבלה בסילאן?

  • liri  On 14 בפברואר 2009 at 1:28 am

    I am going to make it right now for shishi dinner over seas

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: